









## **Introductory seminar: Program of the week**

Day Time	General Introduction	Thursday 30.09.2021 Introductory modules*	Friday 01.10.2021 Introductory modules*	Day between modules	Friday 15.10.2021 Case-study/conclusion
9:00-10:00	Welcome and introduction: "The building blocks of interdiscipli- narity: principles and aims of the semi- nar" Prof. Dominique Sprumont	Course "Introduction to Anthropology" Prof. Ilario Rossi	Course "Introduction to Geography" Prof. Stéphane Joost	PhD Students' group works	Presentations of students' PhD group works
10:00-10:30	Round Table	Discussion (30 min.)	Discussion (30 min.)		Questions/discussion
10:30-11:00	Coffee break	Coffee break	Coffee break		Coffee break
11:00-11:30	Presentations of students' PhD pro- jects and identification of questions	Course "Introduction to Economics" Prof. Joachim Marti	Course "Introduction to Bio-ethics" Prof. Gaïa Barazzetti		Presentations of students' PhD group works
11:30-12:00	1	Discussion (30 min.)	Discussion (30 min.)	7	Questions and discussion
12:00-12:30					with teachers
12:30-14:00	Lunch	Lunch	Lunch		Lunch
14:00-15:00	Presentations of students' PhD pro- jects and identification of questions	Course "Introduction to Communication and Social Marketing" Prof. Valéry Bezençon	Course "Introduction to Sociology" Prof. Francesco Panese		"interdisciplinarity in practice" Discussion with teachers
15:00-15:30		Discussion (30 min.)	Discussion (30 min.)	]	
15:30-16:00	Coffee break	Coffee Break	Coffee break		Coffee break
16:00-17:00	Course "Introduction to Interdisciplinarity » Prof. Didier Wernli	Course "Introduction to History" Prof. Aude Fauvel	Course "Introduction to Law" Prof. Dominique Sprumont		Conclusion : Synthesis of the seminar Lessons learned
17:00-17:30	« case study » Introduction to group work	Discussion (30 min.)	Discussion (30 min.)		Open questions Take home messages
17:30-18:00			« case study » instructions		

\* The chronology is not fixed and could be decided by random. We want to avoid creating a hierarchy between the disciplines covered during the seminar.